HIUSTALOSSA TESTISSÄ UUDET LUONNONMUKAISET HIUSTENHOITOTUOTTEET KÉRASTASE AURA BOTANICA -SARJASTA

25.04.2018

Kaikki varmasti tuntevat sen kliseen, kuinka joku tuote on paras ikinä. Tämä Kérastasen koko tuotesarja lunastaa kyllä kaikki odotukset. Olin niin innoissani, kun sain kuulla tämän kyseisen tuoteperheen tulevan viime vuonna Kérastasen valikoimiin ja Aura Botanica -sarja onkin kauan kaivattu uutuus! Aura Botanicalin taika piilee sen luonnollisuudessa. Sarjan tuotteet on keskimäärin 98% luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettuja ja ainakin itse aloittelevana ekointoilijana olen innoissani! Kaikissa tuotteissa on hyvin ylellinen koostumus ja tuoksumaailma. Nyt Aura Botanica -tuotesarja on kasvanut neljän uuden tuotteen myötä.

BAIN MICELLAIRE & BAIN MICELLAIRE RICHE SHAMPOOKYLPY
Ensimmäinen ajatukseni tätä shampoota kokeillessa oli, että vihdoinkin pitkään kaivattu uutuus Kérastaselta! Bain Micellaire on hellävaraisesti pesevä shampoo kaikentyyppisille hiuksille. Itse valitsin käyttööni Bain Micellaire Richen, koska se taas on kehitelty elottoman näköisille, lisää elinvoimaa kaipaaville hiuksille. Shampookylpyjen koostumuksessa on 96 % luonnollista alkuperää olevia raaka-aineita, mikä on ainakin itselleni todella tärkeä asia. Tuotteet sisältävät thaimaalaista riisileseöljyä ja Amazonin parapähkinäöljyä, jotka pehmentävät, hoitavat ja ravitsevat hiuksia. Aloitin tuotesarjan kokeilun Bain Micellaire Riche shampoolla ja eron huomasi heti! Hiukset jäivät pesun jälkeen ihanan puhtaan oloisiksi ja tuntui, että hoitoainetta ei välttämättä tarvitsisi ollenkaan hiusten selvitykseen! Shampoon tuoksu on myös huumaavan greippinen ja raikas. Hiukseni jäävät yleensä todella takkuisiksi jopa jätettävien hoitoaineiden jäljiltä, joten tämä shampoo oli aivan ihana yllätys!
Suositushinta: 30€

SOIN FONDAMENTAL POISHUUHDELTAVA HOITOAINE
Pesun jälkeen kokeilin hiuksiini Soin Fondamentalin. Poishuuhdeltava, ravitseva hoitoaine on täydellinen kaveri Bain Micellairille. Hoitoaine sisältää kookos-, argan-, ja auringonkukkaöljyjä, jotka tekevät hiuksista hyvin hoidetut ja kiiltävät. Hoitoaineessa on hyvin hillitty tuoksu, joka ei ole kuitenkaan liian hallitseva. Omat hiukseni ovat vaalennetut ja käsitellyt ja hyviä tuotteita on yleensä aika hankala löytää, mutta tällä hoitoaineella niistä sai hyvin kiiltävät ja pehmeät! Arvosana ehdottomasti 6/5!
Suositushinta: 37€

AURA BOTANICA CONCETRÉ ESSENTIEL HIUSÖLJY
Tunnustan: rakastan hiusöljyjä yli kaiken. Tämä avokado-, jojoba-, kookos- ja appelsiiniöljyä sekä rosmariiniuutetta sisältävä tiivistetty öljy on pullollinen rakkautta. Tuote sopii lisätuotteena vielä hoitoaineen jälkeen kosteisiin hiuksiin tai hoitoaineen sekaan noin 6-8 pumppausta tuomaan lisäpotkua hoitotehoon. Kuitenkin hentoinen varoituksen sana; tuote on hyvin hoitavaa, joten tässä vähemmän todellakin on enemmän. Öljyä voi myös käyttää hiuspohjan kosteutukseen ennen shampoopesua tai latvahoitona ennen shampookylpyä. Vinkki ! Itse käytän kyseistä öljyä kosteuttamassa talven kuivaamaa ihoa!
Suositushinta: 40€

LAIT DE SOIE MUOTOILUVOIDE
”Suutarin lapsilla ei ole kenkiä”. Tämä väite pitää ainakin omalla osallani täysin paikkaansa. Pakko myöntää, että olen maailman laiskin ihminen föönaamaan omia hiuksiani. Olenkin hyvin skeptinen, aina kun kokeilen uusia muotoilutuotteita, koska en koskaan oleta niiden yltävän suosikkituotteiksini. Lait De Soie pystyi siihen. Kauniin pullon sisältä löytyy hieman maitomainen muotoiluvoide, joka vähentää hiusten pörröisyyttä ja tekee niistä helposti kammattavat ja pehmeät. Kaikissa sarjan muotoilutuotteissa on myös 230 asteen lämpösuoja, joka kelpaa minulle paremmin kuin loistavasti! Kaikki vain mikä suojelee hiuksiani suoristusraudalta tai kihartimelta on tervetullutta! Tuote siloitti hiuksia ihanasti tekemättä niistä kuitenkaan raskaan oloisia.
Suositushinta: 30€

ESSENCE D’ECLAT ÖLJYSUIHKE
Tämä hyvin kevyt suihke, jonka ultrahieno koostumus sisältää jojoba-, kookospähkinä-, avokadoöljyä, oli ehkä itselleni hieman liian kevyt tuote. Tämä olisi aivan loistava, jos omaisin hieman ohuemmat hiukset! Tuote on kahdessa kerroksessa ja pulloa pitääkin ravistaa, jotta ainesosat sekoittuvat hyvin toisiinsa. Vesikoostumuksessa on damaskinruusuvettä, joka tekee siitä loistavan myös hieman ohuemmalle hiukselle tekemättä siitä raskaan oloista. Öljysuihkeen voi laittaa kosteisiin hiuksiin ennen föönaamista tai hiuksen voi antaa kuivata luonnollisesti. Kokeilin suihketta kiharoiden päälle kiiltosuihkeena ja siinä se toimi loistavasti. Tuote on hyvin vesimäinen, eikä siitä ensikokeilulla osaisi sanoa sen sisältävän niin hoitavia öljyjä.
Suositushinta: 40€

EAU DE VAGUES MUOTOILUSUIHKE
Yksi sarjan uutuusmuotoilutuotteista. Kérastasen koko muotoilutuotesarjasta on puuttunut mineraalisuihke. Tämä upeasti tuuheuttava ”sokerisuihke” on omiaan hennoille ja kiillottomille hiuksille. (Ja mainittakoon, että kaikki muotoilutuotteet on ainakin 98% luonnollisista alkuperää olevista raaka-aineista.) Sokerisuihke sisältää meksikolaista aloeuutetta, joka antaa luonnollista tuuheutta ja tekee hiuksista ilmavat sekä vähemmän pörröiset. Laitoin Eau De Vaguesia hieman kosteisiin hiuksiin ja puristelin luonnonkiharoita esille suihkeen kanssa. Tuote ei kuitenkaan tehnyt hiuksista suolasuihkeiden tapaan tahmaisia tai kovia, vaan hiukset pysyivät kiiltävinä ja pehmeinä!
Suositushinta: 30€

CRÉME DE BOUCLES MUOTOILUVOIDE
Oma luottokampaukseni on ehdottomasti jonkinlaiset kiharat. Itse en tykkää käyttää kiharoiden alla kauhean kosteita lämpösuojasuihkeita, koska mielestäni kihara ei pysy silloin niin hyvin ja hiusta on hankala kihartaa kauhean kosteana. Kokeilin laittaa Créme De Bouclesin föönauksen alle ja kihartaa hiukset sen jälkeen. Kiharat pysyivät kolme päivää hyvinä! Tuotteessa on 98% luonnollista alkuperää olevia ainesosia ja siihen on lisätty ylellistä Amazonin murumuruvoita sekä meksikolaista aloeuutetta. Voide pehmensi hiuksia ja ne tuntuivat ihanan pehmeiltä ja hyväkuntoisilta sekä teki kiharoista erotellut ja kimmoisat.
Suositushinta: 30€

AURA BOTANICAL TUOTESARJA LÖYTYY KAIKISTA HIUSTALON PARTURI-KAMPAAMOISTA.

Teksti ja kuvat: Jenna Saario, Nummelan toimipisteen esimies

ps. Muutaman viikon käytön jälkeen hiuksieni kunto on parantunut huomattavasti ja hiukseni ovat kiiltävät ja ihanan pehmeät! Tämä sarja jää pysyvästi asumaan kylpyhuoneeseeni!